| Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
| Autor |
Teade |
allan
|
Postitatud: Nelj Juul 29, 2010 6:47 am Teema: Kütust ei saa kätte |
|
|
Üks mure tekkinud 99 aasta 730 diislil. Olen kahjuks suht kõrvalises kohas 100km kodust eemal ning juhtus selline asi, et sõites pärast ristmikku kiirendades suri mootor välja. Käivitasin siis korra, kuid suri kohe uuesti välja. Pärast seda enam käima ei ole läinud. Kapoti all vaadates on läbipaistvas kütusevoolikus näha, et seal väga palju kütust ei liigu. Vahepeal tuleb küll mõni tilk peale, kuid enamuses on seal ikkagi õhk. Paagis on kütust näidiku järgi kusagil 15 liitri kanti. See näit peaks suht klappima ka, kuna tankisin enne seda 100km sõitu umbes 25 liitrit.
Oskab äkki keegi aidata ja pakkuda, mis viga võiks olla? Kas mõni pump näiteks õhtal? Või võib mõni kaitse läbi olla? Kui pump ei löö, siis millest võib olla tingitud see, et midagi seal torus siiski liigub?
Kuidas neid pumpasid võimalikult käepäraste vahenitega kontrollida? (Tehnika- ja autoinimesi mul ümber siin jagub.) Kus nad asuvad? Üks ma tean on tagumise istme all, aga kusagil vist on teie veel? Autot siit kusagile paremasse kohta saada on mul üsna keeruline iseenesest. Kui selgub, et muud võimalust ei ole, siis oskate soovitada, kuidas kõige mugavamalt/soodsamalt auto Tallinnasse toimetada? Pukseerida nii pikka maad vast ei tasu? Rool on tal ka ilma töötava mootorita ikka väga raske.
Suured tänud ette kõigile, kes miskit abistavat öelda saavad. _________________ BMW 730d |
|
| Tagasi üles |
|
 |
--kala-- E38 omanik

|
Postitatud: Nelj Juul 29, 2010 7:01 am Teema: |
|
|
kellada külge ja kütused surved mõõta.
aga tõenäoliselt paagi sisene pump.
pane paak ülepoole täis ja kas sis käima läeb? _________________ 730d -00/06 142kW
Omega 2.0 -97/10 85kW
+372 52 300 47 Ergo
Taastatud kütusepaagid |
|
| Tagasi üles |
|
 |
PeeterA E38 omanik

Liitunud: 30 Sept 2006 Postitusi: 986 Asukoht: Haapsalu/tel.51949859
|
Postitatud: Nelj Juul 29, 2010 7:47 am Teema: |
|
|
Ma pakun hoopis, et juhiistme kohal põhjaalune pump andis saba.
WDS-s on selle kõnealuse mootori kohta kirjutatud:
The engine continues to run in the event of the in-tank pump failing, however, this is not the case if the in-line pump fails.
Tegelt saab sisselülitatud süüte asendis häälte põhjal juba järeldada, milline pump töötab, milline mitte. _________________ E38/E39/X5 MID-i pikslite taastamine |
|
| Tagasi üles |
|
 |
allan
|
Postitatud: Nelj Juul 29, 2010 8:28 am Teema: |
|
|
Ma WDSis ainult ühte pumpa nägingi. Kas saad äkki öelda, mis selle põhjaaluse pumba tunnus seal on, et saaks otsida?
Mingi paarsada meetrit enne väljasuremist sõitsin suht kehva tee peal. Vaatasin põhja alla muidu küll. Ei paistnud, et midagi lekiks, aga eks pump võis muidugi viga ikka saada. Kuidas põhjaalust pumpa täpsemalt leida? Üritan neid siis kuulata ka. Pärast süüte sisselülitamist peaks hakkama siis survet üles lööma? _________________ BMW 730d |
|
| Tagasi üles |
|
 |
PeeterA E38 omanik

|
Postitatud: Nelj Juul 29, 2010 9:14 am Teema: |
|
|
Asukoha vihje ma andsin juba eelmises postituses. Pumba nägemiseks tuleks plastikkate eemaldada. _________________ E38/E39/X5 MID-i pikslite taastamine |
|
| Tagasi üles |
|
 |
--kala-- E38 omanik

|
Postitatud: Nelj Juul 29, 2010 6:53 pm Teema: |
|
|
nii ta kirjutab jah aga reaalne asi on väga palju teistpididt tõestanud _________________ 730d -00/06 142kW
Omega 2.0 -97/10 85kW
+372 52 300 47 Ergo
Taastatud kütusepaagid |
|
| Tagasi üles |
|
 |
ändi

|
Postitatud: Nelj Juul 29, 2010 7:31 pm Teema: |
|
|
mul suri kiirteel suurel kiirusel välja ja pärast enam ei käivitanud.täpselt samamoodi näitas u.15l kütust.panin kütust juurde ja väga pikalt käivitasin,siis lõpuks läks käima ja diagnost näitas paagisisese pumba lõppemist.nii,et kalaga nõus,kuid muidugi pead anda ei saa.kuid proovi jah paak täis panna,või õngitse see paagipump välja ja kontrolli ära. _________________ 730d
728ex |
|
| Tagasi üles |
|
 |
PeeterA E38 omanik

|
Postitatud: Nelj Juul 29, 2010 7:53 pm Teema: |
|
|
Täitsa võimalik. Kütuse kättesaamisel võib paagisisese pumba ette tekkida "pudelikael". Nimelt selle sõel läheb aja jooksul umbe. _________________ E38/E39/X5 MID-i pikslite taastamine |
|
| Tagasi üles |
|
 |
allan
|
Postitatud: Reede Juul 30, 2010 6:48 am Teema: |
|
|
Tänud teile info eest! Kuulasin kütusepumpasid ning paagisisene oli vait. Paar rusikahoopi vastu paaki pani ta uuesti tööle. Pumpas voolikud kütust täis ja masin läks ilusti tööle.
Nüüd küsimus, et kas on kellelgi kogemusi sellises olukorras? Kas on kindel, et pump hakkab otsi andma või tasub uurida näiteks mingeid ühendusi ja üritada remontida. Kui tagaiste väljas oli, siis tundus, et pump tegi päris kõva häält. Samas võib-olla kui iste peal, siis summutab ära ja ongi see hääl normaalne. Pole varem tähelepanu osanud pöörata, et nüüd võrdlusmoment tekiks. _________________ BMW 730d |
|
| Tagasi üles |
|
 |
allan
|
Postitatud: Reede Juul 30, 2010 6:49 am Teema: |
|
|
Tänud teile info eest! Kuulasin kütusepumpasid ning paagisisene oli vait. Paar rusikahoopi vastu paaki pani ta uuesti tööle. Pumpas voolikud kütust täis ja masin läks ilusti tööle.
Nüüd küsimus, et kas on kellelgi kogemusi sellises olukorras? Kas on kindel, et pump hakkab otsi andma või tasub uurida näiteks mingeid ühendusi ja üritada remontida. Kui tagaiste väljas oli, siis tundus, et pump tegi päris kõva häält. Samas võib-olla kui iste peal, siis summutab ära ja ongi see hääl normaalne. Pole varem tähelepanu osanud pöörata, et nüüd võrdlusmoment tekiks. _________________ BMW 730d |
|
| Tagasi üles |
|
 |
P6tu E38 omanik

|
Postitatud: Reede Juul 30, 2010 8:52 am Teema: |
|
|
| allan kirjutas: | Tänud teile info eest! Kuulasin kütusepumpasid ning paagisisene oli vait. Paar rusikahoopi vastu paaki pani ta uuesti tööle. Pumpas voolikud kütust täis ja masin läks ilusti tööle.
Nüüd küsimus, et kas on kellelgi kogemusi sellises olukorras? Kas on kindel, et pump hakkab otsi andma või tasub uurida näiteks mingeid ühendusi ja üritada remontida. Kui tagaiste väljas oli, siis tundus, et pump tegi päris kõva häält. Samas võib-olla kui iste peal, siis summutab ära ja ongi see hääl normaalne. Pole varem tähelepanu osanud pöörata, et nüüd võrdlusmoment tekiks. | Vaikne peab olema ja kui piniseb,siis on pump õhtale minemas.Remontida ise ei anna - kinnine süsteem.Osta uus ja süda rahul.Äsja mitme kordselt see tee läbi käidud. _________________ BMW 740iA 210kW.
Roland
56711841 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
PeeterA E38 omanik

|
Postitatud: Reede Juul 30, 2010 10:13 am Teema: |
|
|
Töötamisega kaasneb ikka teatud heli. Ma nimetaks seda küll "pininaks". Salongi jõuab see heli võrdlemisi nõrgalt, kuid parema tagumise ratta juurest on hästi kuulda. Sama häält tegi ka paigaldatud uus pump(VDO, originaal). _________________ E38/E39/X5 MID-i pikslite taastamine |
|
| Tagasi üles |
|
 |
IFF
|
Postitatud: Reede Juul 30, 2010 10:19 pm Teema: |
|
|
[quote="PeeterA"]Ma pakun hoopis, et juhiistme kohal põhjaalune pump andis saba.
WDS-s on selle kõnealuse mootori kohta kirjutatud:
The engine continues to run in the event of the in-tank pump failing, however, this is not the case if the in-line pump fails.
Mootor töötab kuni vasak poolne paagi osa saab tühjaks. Paagi sisene pump pumpab kütust läbi vasakpoolse osa ja sealt haaratkse kütust kaasa. Kui paagisisene pikalt ei tööta koormab/tapab jalgealuse pumba ära. Paagisise pumba surve 0.5 bar, jalgealuse pumba surve 3.5-4.0 (tööks vajalik surve vahemik 3.0-4.5 bar). Kõige lihtsam vaadata varjatud menüüst kütuse koguseid. _________________ BMW diagnostika/programmeerimine kuni 2009a. Webasto diagnostika originaalseadmetega , remont. Tallinnas ja Harjumaal teen kodu visiite. RENTIDA THULE KATUSEBOX Auto konditsioneeride kontroll/survestamine/täitmine. Tel. +3725145023 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Rasmus

|
Postitatud: Laup Juul 31, 2010 12:48 am Teema: |
|
|
| IFF kirjutas: | | Mootor töötab kuni vasak poolne paagi osa saab tühjaks. Paagi sisene pump pumpab kütust läbi vasakpoolse osa ja sealt haaratkse kütust kaasa. Kui paagisisene pikalt ei tööta koormab/tapab jalgealuse pumba ära. Paagisise pumba surve 0.5 bar, jalgealuse pumba surve 3.5-4.0 (tööks vajalik surve vahemik 3.0-4.5 bar). Kõige lihtsam vaadata varjatud menüüst kütuse koguseid. |
Kas sa pead selle all silmas seda, et näidikupaneelil varjatud test nr 6, mis näitab mõlema kütusepaagi pooltes olevat kütust ja kütust kokku, näitab nulli või hoopis see juhtum?
Nimelt on mul just viimasena mainitud ja lingi kaudu kirjeldatud probleem ning kas see peaks mind murelikuks tegema peatselt "sureva" kütusepumba pärast või ei ole see üldse minu teema? _________________ BMW E38 740iA  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
--kala-- E38 omanik

|
Postitatud: Laup Juul 31, 2010 9:33 am Teema: |
|
|
| Rasmus kirjutas: | | IFF kirjutas: | | Mootor töötab kuni vasak poolne paagi osa saab tühjaks. Paagi sisene pump pumpab kütust läbi vasakpoolse osa ja sealt haaratkse kütust kaasa. Kui paagisisene pikalt ei tööta koormab/tapab jalgealuse pumba ära. Paagisise pumba surve 0.5 bar, jalgealuse pumba surve 3.5-4.0 (tööks vajalik surve vahemik 3.0-4.5 bar). Kõige lihtsam vaadata varjatud menüüst kütuse koguseid. |
Kas sa pead selle all silmas seda, et näidikupaneelil varjatud test nr 6, mis näitab mõlema kütusepaagi pooltes olevat kütust ja kütust kokku, näitab nulli või hoopis see juhtum?
Nimelt on mul just viimasena mainitud ja lingi kaudu kirjeldatud probleem ning kas see peaks mind murelikuks tegema peatselt "sureva" kütusepumba pärast või ei ole see üldse minu teema? |
raske aru saada mis see "sinu teema on" aga lingil on näidiku probleem mitte kütte kätte saamise probmeem nagu antud teemas. _________________ 730d -00/06 142kW
Omega 2.0 -97/10 85kW
+372 52 300 47 Ergo
Taastatud kütusepaagid |
|
| Tagasi üles |
|
 |
|