|
Club E38 BMW E38 seeria klubi
|
| Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
| Autor |
Teade |
Rasmus

|
Postitatud: Esm Aug 02, 2010 12:51 am Teema: BMW 740i 03/95 - Rasmus |
|
|
Tere kõigile!
Olles juba mõningates teemades natuke sõna võtnud, otsustasin, et viisakas oleks ka enda sõiduki kohta natuke kirjutada.
Soetatud sai peale pikka otsimist sõiduk selle aasta mais. Oluliseimaks soetamise kriteeriumiks oli, et kere oleks heas konditsioonis ning tume nahksisu. Loomulikult pidi sõiduk olema nii heas tehnilises korras, kui see vähegi võimalik oli, aga on ka ette teada asjaolu, et pisivigasid leidub alati.
Auto24.ee kuulutuse järgi on varustus siis järgmine:
Turva- ja ohutusvarustus
* kesklukustus (puldiga)
* ABS pidurid
* 2x turvapadi
* originaal signalisatsioon
* originaal immobilisaator
* pidurdusjõukontroll
* ASC veojõukontroll
* lisapidurituli
* turvavööde eelpingutid esiistmetel
Mugavusvarustus
* kliimaautomaatik
* 4x elektrilised akende tõstukid
* elektrilised välispeeglid (soojendusega, kokkuklapitavad, mäluga)
* automaatselt tumenevad peeglid (sees, väljas)
* püsikiiruse hoidja
* parkimisandurid (ees, taga)
* toonitud klaasid
* 2x peeglid päikesesirmides (valgustusega)
* rulookardin tagaaknal (elektriline)
* 4x rulookardinad ustel
* uste sisevalgustus
* kohtvalgustid
Sisustus
* nahkpolster
* 2x elektriliselt reguleeritavad istmed (mäludega)
* Comfort istmed
* taskud esiistmete seljatugedes
* nahkkattega rool
* multifunktsionaalne rool
* reguleeritav roolisammas (kõrgus ja sügavus)
* käetugi ees (laekaga)
* käetugi taga (laekaga)
* topsihoidjad (ees, taga)
* iluliistud salongis (puitdekoor)
* jalamatid (tekstiilist)
Audio, video, kommunikatsioon
* Pioneer stereo
* originaal helivõimendi
* originaal kõlarid
* elektriline antenn
* kompuuter
Rehvid ja veljed
* valuveljed (16`, originaal)
Tuled
* esitulede pesurid
* udutuled (eesmised, tagumine)
* tulede korrektor
* valgustuspakett
Muu varustus
* reguleeritav vedrustus - EDC (elektriliselt, jäikus)
* välistemperatuuri näidik
* tagaklaasi soojendus
* pagasi võrk pakiruumis
* paigaldatud tulekustuti
* reisiarvesti
* automaatne tulederegulaator
* pakettklaasid
* elektriliselt avanev/ sulguv pagasiluuk.
Et asi natuke viisakam välja näeks, tuleks vast mõningaid pilte ka näidata. Seega pildid täitsa olemas.
Soetamise hetkel avastasin siiski ridamisi pisipuuduseid:
* Puudub originaalstereo ja seega roolilt juhtimine ei tööta
* MID displei ekraanid ei tööta, kuid nupud töötavad
* Kliimaploki displei pikselid ei tööta osaliselt
* Kõrvalistuja istme põlvealuse toe mootor töötab, kuid tugi ise ei liigu
* Esimene joogitopsihoidja katkine
* Tagumine joogitopsihoidja katkine
* Esiuste alumised ääreliistud otstest katkised ja kinni teibitud
* Puudub esimene juhipoolne uksepaku iluliist
* Tagumine põrkeraud on tagant natuke katkine
* Vaja vahetada mõningaid veermiku kuluosasid
* Tagumised piduriklotsid on täielikult "piiri peal"
* Tagumine parempoolne rattalaager tuleb vahetada
* Juhi pool puudub isetumenev peegel ja selle asemele on aretatud mingi käkerdis
* Esimene vasakpoolse udutule klaas on katki
* Esimene parempoolne udutuli ei tööta. Mittetöötamise põhjus on katkine pistikupesa, mis anti kaasa
* Juhipoolne tagumine kolmnurkne rulookardin ei tööta
* Esimesed "neerud" on osaliselt katkised ja koledalt liimiga paigaldatud
* Suurematel kiirustel väriseb auto, kui haavaleht. Tõenäoline põhjus tasakaalust ära või defektsed rehvid.
* Esisillas kostab klobinat, mille tõenäoline põhjus tundub olevat rooliots. Tegelik põhjus selgus alles hiljem.
Rohkem esialgu puuduseid ei avastanud. Mõningad tulid välja hiljem, kuid sellest edaspidi.
Funktsioon, mis mulle ei meeldinud, on see, et menüüd on itaaliakeelsed, kuna tegemist on Itaaliast toodud ja sinna toodetud sõidukiga. Keel on siiamaani vahetamata, kuna ei ole tulnud veel ühtegi tublit pakkujat, kes selle mõne testriga ka ära teeks. Rakvere kohalikud sellid igatahes hakkama pole saanud.
Olin siis rõõmus ja tore ning nüüdseks on sõidukiga mõned kuud juba sõidetud ja selle aja jooksul on mõningaid puuduseid ikka välja tulnud, millest osa on juba kõrvaldatud ja millest osa ootab veel tegemist.
Praeguseks on lihtsamad probleemid lahendatud:
* Soetatud ja paigaldatud uus kliimaplokk töötavate pikselitega. Vana jäi hetkel tagavaraks
* Soetatud ja paigaldatud esiuste alumised iluliistud
* Soetatud ja paigaldatud esimene joogitopside hoidja
* Korda tehtud olemasolevad "neerud" käepäraste vahenditega, kuna lammutuskojas ei olnud minu Tallinnas olemise ajahetkel korralikke kasutatuid ning ka uusi B-osasid, mida siin foorumiski müüdi, ei olnud hetkel saadaval. Uusi praegu osta ei plaani, kuna vanad said üsna mõistliku lahendusega "remonditud".
* Soetatud ja paigaldatud kasutatud originaalstereo koos originaalpistiku ja kaablitega. Kolmanda osapoole stereo paigaldamisel oli originaalpistik muidugi lõhutud, kaablid katki lõigatud ja nüüd tuli see taastada. Seega juhtimine roolilt toimub kenasti ja stereo töötab mõningate mööndustega. Oma lollusest sai ära rikutud ekraani taustavalgus ning kassetipesa kaitseplaat. Mingil sobival ajahetkel võtan maki välja ja eks siis näis, kas saab parandada või mitte. Uue soetamist oluliseks ei pea, kuna funktsionaalsus töötab ja kassetiosa ma kasutama ei hakka. Oluline on roolilt juhtimine.
* Soetatud ja paigaldatud esimene juhipoolne uksepaku iluliist
* Soetatud ja paigaldatud uus õhufilter
* Soetatud ja paigaldatud juhipoolne välimine uus rooliots
* Soetatud ja paigaldatud uued tagumised piduriklotsid
* Teostatud õlivahetus koos õlipumba poltide kontrolliga. Oligi vaja üle pingutada!
* Soetatud ja paigaldatud MID displei, millel pikselid töötavad. Vana MID displei hetkel alles ja midagi asjalikku sellega peale hakata ei oska. Lahti ei ole veel kruttinud ja seega ei tea, kas displei mittetöötamine on tingitud mõnest lihtsamast veast või mitte. Kui selleks ükskord aega saan, siis müün kas seadme maha või jätan endale tagavaraks - eks näis, mis saab.
* Soetatud ja paigaldatud CD-boks pagasiruumi (valmidus kaabli näol oli eelnevalt olemas ja originaalstereo soetamise üks põhjustest oli ka see, et saaks paigaldada ka CD-boksi)
* Soetatud ja paigaldatud tagumine juhipoolne kolmnurkakna kardin
* Soetatud ja paigaldatud uued numbrialused, kuna esimene oli katki ja mõlemil olid mingid autokaupluse reklaamkirjad, mis mulle ei meeldi.
Järge ootavad järgmised tööd:
* Tagumise rattalaagri vahetus
* Tagumise põrkeraua parandamine
Nüüd aga mõningatest vigadest, mis ilmnesid hiljem.
Kuna rooliotsa vahetamisega esisillas olev kolin siiski ära ei kadunud, tuli süveneda põhjalikumalt ning avastati, et probleemiks on ka esimene juhipoolne EDC amort. Asi, mida ma ise väga kartsin, kuid ostmisel siiski väga kontrollida ei osanud. Diagnostika vigu ei näidanud ja rohkem ei osanudki midagi teha. Probleem nimelt selles, et amordi kolvil on loks sees ning pesas liikudes liigub ta ka vertikaalses suunas ja tekitab kolinat. Kui ohtlik see on, seda ma ei oska öelda, kuid teada on see, et uut ma ostma ei hakka ja praeguse seisuga on Tallinnas kasutatud varuosa ka olemas. Nüüd vaid vaja järgi sõita ja varuosa ära tuua ning olemasolev asendada.
Hiljuti käisin Tallinnas ja kõrval istus sõber, kes minu autos esimest korda. Kuna mul endal pole varem kahetsoonilise kliimasüsteemiga sõidukit olnud ja minu pool töötas kõik kenasti, siis ei osanud varem probleemile tähelepanu pööratagi ning ostmisel seda ka kontrollida. Kõrval ja aeg-ajalt ka kõrvalistuja taga olevad reisijad küll kurtsid aeg-ajalt, et millegipärast puhub jalgadele täiega kuuma õhku, kuid mina ei osanud sellest midagi arvata ja eriti ka reageerida. Sõber aga juhtis kohe asjale tähelepanu ja ütles, et nii see kindlasti olla ei tohiks. Seega võtsin sõbra interneti appi ja tegin tööpõhimõtte endale selgeks, et analüüsida probleemi põhjuseid.
Leidsin nii siit foorumist kui ka viidetena mujalt häid näpunäiteid, milliseid süsteeme kontrollida, et probleemi koht tuvastada. Täna õhtul postitust kirjutades olen just süsteemi jälle rahuldavalt tööle saanud. Nimelt oligi probleem soojusklapi solenoidmähise kontaktides, mis olid kulunud tihendite tõttu tugevalt korrodeerunud ja seega tuli neid käepäraste vahenditega parandada kuna uut süsteemi ma kindlasti soetama ei hakka.
Pildid, mis näitavad süsteemi olekut, kirjeldavad olukorda iseenda eest. Kahjuks jäid seekord vahetamata tihendid (kehv seis on näha ka piltidel), kuna neid mul kuskilt hetkel võtta ei ole. Tõenäoliselt tuleks need siiski ära vahetada ja kuna tõenäoliselt remontkomplekti olemas ei ole, siis tuleb tihendid soetada mõõdu järgi.
Pildid:
Pildil näha ühe solenoidklapi vigased kontaktid
Pildil näha solenoidi mähise kahjustus
Pildil näha parandused.
Väga just vaeva nägema ei hakanud ja kuna just iga päev kolbi ka käes ei hoia, siis mingist "ilust" ei ole juttugi. Hetkel igatahes asi töötab ja tegelikult tuleks ikkagi tervema isendi vastu välja vahetada millalgi, aga seda vast siis, kui praegune lepingu üles ütleb.
Pildil näha üsna nutuses seisus tihendirõngas, mis peaks takistama kuuma jahutusvedeliku pääsu salongisüsteemi. Eks ta enamiku peab veel kinni, aga lekked on kindlasti ka ja efektiivsus on selle tõttu tuntavalt langenud.
Nädal tagasi avastas kaasreisija, et lepingu on üles öelnud üks tagumistest elektrilistest peatugedest. Nimelt tõuseb peatugi ülemisse asendisse siis, kui reisija kinnitab turvavöö. Muidugi saab peatuge tõsta/langetada ka nupust. Mootori häält on kuulda, seega mootor töötab. Kas kellelgi on silma jäänud mõnda juhendid või jagab äkki ise infot, kuidas peatoele ligi pääseda - s.t. mismoodi tagumine iste välja käib.
3-4 nädalat tagasi avastasin juhuslikult teema, kus räägitakse bensiininäiduki lugeja rikkest. Selle kohta on olemas ka asjalik õpetus, kuid kordategemine ootab üsna minoorse probleemina oma järge alles peale amordi ja tagaratta laagri vahetust.
Olekski esialgu kõik. Kui midagi sõiduki kallal toimetan, eks siis ka kirjutan. _________________ BMW E38 740iA  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
hiis

|
Postitatud: Esm Aug 02, 2010 8:49 pm Teema: |
|
|
Edu ja jaksu siis uue autoga .Remonti vajavad nad kõik tõenäoliselt sellises vanuses.
 _________________ E-38 725 tds,E-30 325i,Mazda 626. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
gipper

Liitunud: 17 Nov 2008 Postitusi: 125 Asukoht: Käravete/Tallinn
|
Postitatud: Teis Aug 03, 2010 8:02 pm Teema: |
|
|
Suured + punktid tulevad juba korraliku esimese posti eest Jään huviga auto arengut jälgima. Edu _________________ BMW 735 1997.
asko@e38.ee |
|
| Tagasi üles |
|
 |
kolka
|
Postitatud: Kolm Aug 04, 2010 4:01 am Teema: |
|
|
| kui MID-iga midagi ette ei võta siis hinnapakkumine ps-i |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Rasmus

|
Postitatud: Laup Sept 04, 2010 9:13 pm Teema: |
|
|
Natuke olen tegelenud jällegi remondiga. Vahetatud sai juhipoolne esimene EDC amort ja edevusele lõivu makstes sai paigaldatud ka lähituledesse ksenoonlaternad. Tulemus on oluliselt parem, kui ma ootasin. Nüüd on aga kaugtuled natuke tuhmivõitu ja tundub, et tuleb vist veelgi edevusele lõivu maksta ning ka sinna ksenoonkomplektid soetada. Pimedad ajad on ees ja ei tahaks kuidagi mõne looma vms olukorra pärast pimedal teel autot katki sõita.
Vahetatud on ka tagumine kundepoolne rattalaager ning kõige tipuks teostatud sõidukile ülevaatus.
Lähiajal ootab sõiduki sillastend ja siis võib hakata vaikselt mõtlema, kuidas talveks valmistuda.
Siinkohal ongi hea küsida, kas tublid sõidukite eest hoolitsejad kuidagi kere eest hoolt kannavad peale sõiduki pesemise ja vahatamise, et roostet ära hoida. See ju teada tuntud probleem E38-l.
Kuna varem mainimata jäi, siis kindlasti on minu eesmärk säilitada sõiduk võimalikult originaalsena. Igasugu lisasid ja tuuninguid ma külge pookima ei kavatsegi hakata.
Järge jääb ootama tagumine stange, mis tõenäoliselt lükkub alles kevadesse, sest talveks korda tegemine on riskibisnes - võib mõne meeldiva lumetükiga jälle katki minna. Eks näis, kuidas tegelikult asi kujuneb. _________________ BMW E38 740iA  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Spike E38 omanik

|
Postitatud: Püh Sept 05, 2010 9:13 am Teema: |
|
|
Rooste pole suur probleem E38 juures. Sellisel juhul küll, kui talvel autot ei pesta ja lastakse lörtsil ja soolasegul pagasiluugi äärte vahel ja mujal teatud kohtades, oma söövitavat tööd teha. Ja pikalt mittesõitev auto roostetab ka teadupärast veelgi enam. Peale autopesu tuleks kõikvõimalikke nurgakesi ja liistuääri korralikult kuivatada, kas õhuga või kuivatuspaberiga. _________________ BMW E38 730I V8
Must nahksisu
5076873 Spike |
|
| Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|